Gondolatok – 2024 nyara

2024 nyara

#nyáritematika
Holnap kezdődik a nyár utolsó hónapja, ezért úgy gondolom, hogy ideje összefoglalni az eddig történteket és kihasználni a nyár maradék részét, hiszen mindjárt vége.
A nyár az mindig egy speciális időszak. Ilyenkor a csapat egy jó része eltűnik, jó idő, nyaralás, utazások, ezért sokkal kevesebben vagyunk az átlagnál. Ezt az időszakot remekül ki tudja használni az, aki konzisztensen jár az órákra és rendületlenül gyakorol. Az órák tematikus felépítése is egyedi, ilyen bele tudunk merülni egy-egy olyan mélyebb témába, amibe amúgy nem lenne lehetőségünk. A részletekkel és a mélyebb összefüggésekkel is tudunk foglalkozni, így ilyenkor nagyon gyorsan lehet fejlődni és javítani az esetleges hibákat.

#Margitsziget
Régi hagyomány már nálunk (2015. nyara óta), hogy minden nyáron tartunk kültéri edzéseket az egyik kedvenc helyemen, a Margitszigeten. A déli csücsökben, a street workout parknál kungfuzunk minden kedden és csütörtökön 18:00-tól, a kungfu edzéseket pedig saját testsúlyos erősítő gyakorlatokkal zárjuk, melyeket alapos részletességgel átnézünk és javítjuk, szükség esetén.
(Klasszikus gyakorlatok, Tolódzkodás variációk, húzódzkodás variációk, lábemelések, guggolás variációk.)

#nyáriedzőtábor2024
Július elején megrendezésre került az idei nyári edzőtáborunk. Sokszor ezt mondom, de úgy gondolom, hogy most tényleg az idei volt az eddig legjobban megszervezett és élmények szempontjából is az eddig legkirályabb edzőtáborunk. Leértek bennem dolgok a szervezéssel kapcsolatban, az oktatással kapcsolatban és az órák felépítésével kapcsolatban. Sikerült vinnünk egy mobil fabábút is, amit igazán természetközeli módon, egy élő fára szereltünk fel, így organikus környezetben gyakoroltunk a „faemberen”. Fabábú volt a fő fókusz, a leginkább érintett témakör, ezen kívül csoportokban gyakoroltunk és a kezdő csoporttal elképesztő részletességgel átnéztünk a Chum kiu forma első harmadát és magát az egész formát. A haladó csoporttal pedig a Biu Tze forma első sorozataival foglalkoztunk, a formának megfelelő precizitással.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük