Tag Archive for: kungfuedzőtábor2022

-Tartottunk egy „kungfu vizsgaidőszakot”, mielőtt még elkezdődött a nyári szünidő. Ezután sokan azok közül, akik levizsgáztak, a nyári szünidő idejére félretették a kungfut, mint arra számítottam is, hiszen az évek alatt kialakult bennem egy kép az évek szerkezetéről. Általában augusztusban és decemberben tűnnek el a legtöbben a csoportos órákról!
Érdekes, de a magánoktatásra ez nem feltétlenül igaz! Akik rendszeres jelleggel járnak magánórára, azokra igaz, hogy általában rendezett az életük és professzionális látásmóddal rendelkeznek mind a karrierjük esetében, mind az élet más területeit tekintve, így ők az év minden időszakában konzisztensek maradnak.
A gyerekek viszont pont a másik végletet képviselik, hiszen ők, amint teljesítették „kötelezettségüket”, máris rohannak élvezni a szabadidejüket és ez így rendben is van! Nem is szoktam őket fegyelmezni nyáron semmilyen formában, inkább ha eljön a szeptember, akkor igyekszem őket ráncba szedni!

Visszatérve az idei nyár alakulásához, a szünidő kezdete után tartottuk meg az idei nyári „nagy” edzőtáborunkat, egy új helyen, Balatonfenyvesen. Immáron kilencedik alkalommal szerveztük közösen a nyári edzőtáborunkat Sifu Petz Jánossal, a Dynamic Wing Chun kungfu szervezet vezetőjével, akivel már 2004 óta gyakorlunk együtt, mint kungfu testvér.
Az edzőtábor szerkezeti felépítése magában foglalt egy magas fokozatú vizsgát, két vizsgázóval, valamint egy középhaladó vizsgát, 5 vizsgázóval, az EBMAS rendszer szerint.
Az edzőtábor programja változatos volt, tartalmazott többek között elemeket a Biu Tze (Döfő ujjak) formából, fegyveres technikákat, Latosa Escrimát vendégelőadónk jóvoltából, valamint alkalmazásokat a Siu Nim Tau formától kezdve a Muk Yang Chong-ig bezárólag mind a négy pusztakezes formából!